O nouă propunere în Codul Rutier pentru fluidizarea traficului, aprobată tacit de Senat. Decizia finală, în mâinile deputaților.

O nouă propunere în Codul Rutier pentru fluidizarea traficului, aprobată tacit de Senat. Decizia finală, în mâinile deputaților. Sursa poza si informatii: biziday.ro

Un proiect de lege propune introducerea în Codul Rutier a „Regulii Fermoarului”, menită să fluidizeze traficul atunci când drumurile se îngustează. Senatul a adoptat tacit această inițiativă, iar acum a ajuns pe masa deputaților pentru votul final.

Cum funcționează „Regula Fermoarului”?

Proiectul prevede că, în situațiile în care circulația pe unul dintre sensurile de drum se blochează sau se îngustează, șoferii de pe banda adiacentă trebuie să permită, pe rând, intrarea vehiculelor de pe banda care se închide. Astfel, alternanța devine cheia gestionării traficului, asemănătoare funcționării unui fermoar.

Această metodă a fost deja adoptată în țări precum Germania, Austria și Olanda, și s-a dovedit eficientă în gestionarea congestionării traficului. Inițiatorii proiectului din România argumentează că, deși nerespectarea acestei reguli nu pune un mare pericol asupra siguranței rutiere, ea poate afecta semnificativ fluența circulației.

Ce este în joc pentru șoferi?

Dacă această nouă regulă va fi promulgată, nerespectarea ei va fi considerată contravenție și va fi sancționată cu 2-3 puncte amendă, conform clasei I de sancțiuni. Astfel, șoferii din România vor trebui să își schimbe obiceiurile de condus pentru a se adapta noilor cerințe.

Adoptare tacită și pașii următori

Proiectul a fost aprobat de Senat fără dezbatere, deoarece a trecut termenul în care trebuia discutat, ceea ce se numește adoptare tacită. În curând, deputații vor avea ocazia să se pronunțe asupra acestei inițiative.

Așadar, păstrând în minte avantajele acestei măsuri, România ar putea să facă un pas important spre un trafic mai eficient și mai previzibil. Paine si circ va continua să urmărească evoluția acestui proiect și impactul său asupra traficului din țară.


Iulian Rusu

Iulian Rusu are 31 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Bacău. Cu rădăcini puternice în cartierul Narcisa și o experiență solidă în presa locală, Iulian este cunoscut pentru energia lui calmă, investigațiile corecte și relația apropiată cu oamenii din comunitate.Absolvent de Jurnalism la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Iulian este mereu pe teren, căutând subiecte care merită spuse — fie că e vorba de un eveniment important din oraș, o poveste din cartier sau o decizie locală care afectează viețile băcăuanilor.

Știri Generale

Știri Generale
Consiliul Județean Bacău oferă abonamente Young Island Festival absolvenților de Bacalaureat cu media peste 9,50! Redescoperiți performanța județului cu premiile de excelență.
contracte beton și indemnizații necontrolate în companiile de stat, plan de acțiune în două săptămâni.
Doi moldoveni recrutați de GRU, condamnați pentru incendierea unui supermarket și a restaurantului Slava Ukraini în Estonia. Condamnări dure pentru sabotorii Kremlinului.
Premierul Ilie Bolojan nu a murit într-un accident rutier. Autoritățile avertizează asupra manipulării online!
Refacerea Teatrului de Animație și un nou imobil lângă Parcul Catedralei - Gratuit pentru administrația locală!
România nu este în colaps economic, iar temerile financiare sunt nejustificate.
Rusia vrea pace în Ucraina fără a renunța la obiective; Trump pregătește discuții cu Zelenski.
Ryanair Crește Dimensiunile Bagajului de Cabină cu 20% - Noi Standarde UE Întâmpinate de Companiile Aeriene
SUA. Președintele Trump va promulga vineri noua lege adoptată cu o diferență de doar patru voturi în Camera Reprezentanților.
SUA reevaluează exporturile de arme către aliați, în urma diminuării stocurilor de muniții esențiale și a recentelor transferuri în Israel și Iran.
110 Milioane Alocate pentru Proiecte Rămân Necheltuite în Programul Anghel Saligny